13.7.2010 – PŘÍLET DO USA

[ 14.07.10 autor: perez rubrika: Expediční deník komentáře: komentáře (0) ]

ALASKA,USA 13.7.2010

Ze Zlína jsme vyjeli autem v pondělí 12.7.  s veškerou batožinou a koly. Tomáš s Otou vyrazili vlakem na lehko o pár hodin dříve. V Praze jsme ještě dolaďovali vypůjčení satelitních telefonů iridium a pak jsme se přesunuli k Broňkovi Bečkovi, který nám jako kamarád a účastník loňské výpravy, poskytl nocleh a zázemí pro ranní přesun na letiště.
Do pozdních hodin jsme probírali naše  hrdinské skutky…

O to krutější bylo vstávání ve 3:30  (13.7.2010)abychom pak ve 4:30 velmi bledí, vystoupili na letišti. Cesta letadlem byla únavná a po všech stránkách stejná, jako kterýkoliv jiný zaoceánský let. Přestupovali jsme ve Frankfurtu a pak přímým letem na Aljašku, se zastávkou v Kanadském White Horse.  Zatím jen spekulujeme,  ale je to místo, kde mi pravděpodobně omylem vyložili a „zašantročili“ kolo. Teď o něm bezvýsledně pátrají, jestli vůbec pátrají…

Přestože jsem měl jako jediný z dřívějška platné americké vízum, zamotal jsem emigračním úředníkům hlavu předložením dvou pasů. (jeden biometrický a druhý starší s vízem). Nedělali velké problémy, jen všechno dlouho trvalo. Pak jsme zjistili, že nedorazilo jedno z mých kol. Jelikož jsem pro tento případ vezl kola dvě, není to úplná katastrofa, ale komplikace určitě.
Je to nepříjemné nejen kvůli jeho ceně. Chybí mi navíc tretry, všechny náhradní duše,speciální odolné pláště a ostatní náhradní díly, které k němu byly přibaleny. Úředník sliboval nápravu, nevěděl ale nic. Kolo může být stejně tak ve White Horse nebo v Brazílii. Doufejme, že se brzy najde.
Zatím nás to nezdržuje, protože nám caravan dají až zítra. Do té doby je ještě šance jej najít. Pak máme další možnost ve Fair Banks nebo za několik dní znovu ve White Horse.

TEAM-2

Komentáře jsou uzavřeny.

© 2024 ALASKA – FLORIDA 2010.